Kloning af Dyr
Planter er ikke den eneste organisme der kan klones naturligt. Det ubefrugtet æg i nogle dyr (nogle arter af orme, fisk, øjler og frøer) kan udvikle sig til voksen under bestemte miljømæssig vilkår - normalt vha. en kemisk stimulans af en art - denne proces kaldes parthenogenesis, og afkommet er kloner af hunnen som har lagt æggene.
Et anden eksempel af naturlig kloning er identiske tvillinger. Selv om de er genetisk anderledes i forhold til deres forældre, er tvillingerne genetisk ens med hinanden.
Naturvidenskaben har eksperimenteret med animalsk kloning, men dog aldrig været i stand til at påvirke enkelte celler til at producerer en ny organisme direkte.
I stedet for beror man på transplation af genetisk information fra een celle og indlejre i et ubegrugtet æg celle hvor den egen genetiske information er slettet eller ødelagt.
I 1970erne, fik en forsker ved navn John Gurdon, succes med at klone en frø, ved at transplanterer selve nucleus fra en specialiceret celle fra een frø, over i et ubefrugtet frå hos en anden frø, hvor den egen nucleus var blevet ødelagt vha. ultraviolet lys.
Det nye æg voksede sig til en ny frø som var genetisk ens med den første frø. Mens frøen dog aldrig overlevede at vokse sig til en voksen frø, viste hans eksperiment at selve processen var mulig for at klone, og hans teknikker er siden hen blevet forfinet og ligger grund for mange senere vellykket klonings forsøg.
Relateret:
Sjove billeder af Når kloning går galt